Ryanair a transportat doar 4,4 milioane de pasageri în iulie

După ce a operat aproximativ 40% din programul său normal, compania aeriană low-cost Ryanair a raportat, marţi, un declin al numărului de pasageri de 70%, în iulie, la  doar 4,4 milioane de pasageri, transmite Reuters.

După atenuarea restricţiilor introduse, pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19), operatorul aerian a revenit la un program mai regulat al curselor aeriene la 1 iulie, când anunţase că se aşteaptă la peste 4,5 milioane de pasageri, în prima lună în care a revenit pe cer.

Astfel, compania Ryanair a raportat, săptămâna trecută, pierderi trimestriale mai reduse decât se estima şi a precizat că este imposibil să spună dacă va înregistra profit anual, din cauza impactului acestei pandemii.

Din acest punct de vedere, în perioada aprilie – iunie din acest an, operatorul aerian irlandez a avut pierderi după taxe de 185 milioane de euro (216,54 milioane de dolari),cele mai mari pierderi înregistrate vreodată în trimestru, dar mai reduse decât previzionau analiştii – 232 milioane de euro. Astfel, în trimestrul doi din anul 2019 , compania Ryanair raportase un profit de 243 milioane de euro.

„Ţinând cont de actualele incertitudini, Ryanair nu poate furniza în acest moment estimări privind profitul anual. În Europa, un al doilea val de infecţii în toamnă reprezintă acum cea mai mare temere a noastră”, a afirmat directorul general Michael O’Leary.

În contextul dat, numărul pasagerilor a scăzut cu aproximativ 99% în trimestrul doi, care a fost „cel mai dificil din istoria de 35 de ani a Ryanair”, se arată într-un

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *