Coronavirus in Europa. Mai multe state impun carantina persoanelor venite din Spania

Spania se afla din nou intr-o situatie critica, inregistrand cele mai rele cifre privitoare la noile cazuri de COVID-19 in randul statelor vest-europene.

Franta interzice evenimentele cu peste 5.000 de persoane, pana la 30 octombrie

Situatia epidemiologica din Franta a dus la noi masuri restrictive. Astfel, autoritatile au decis sa interzica evenimentele cu peste 5.000 de persoane pana la 30 octombrie.

Peste 2000 de persoane retinute dupa manifestatiile de la Minsk

Peste 2.000 de persoane au fost retinute in urma manifestatiilor care au avut loc in Belarus in ultimele 24 de ore, dupa realegerea lui Aleksandr Lukasenko.

Germania si-a creat o noua agentie pentru consolidarea securitatii cibernetice

Germania si-a inaugurat marti o noua agentie cibernetica, respectiv un departament insarcinat cu mentinerea la zi a datelor privind securitatea informatica pentru a garanta functionarea fara interferente a administratiei si economiei nationale, a anuntat guvernul […]

Letonia, Estonia, Finlanda si Polonia cer o reuniune a UE pe tema situatiei din Republica Belarus

Ministrii de externe din Letonia, Estonia, Finlanda si Polonia au sustinut marti convocarea unei reuniuni de urgenta cu sefii diplomatiilor statelor UE pentru a analiza criza politica din Republica Belarus, Polonia oferindu-se de asemenea sa […]

VIDEO Opozitia din Belarus acuza: Inregistrarea video in care Svetlana Tihanovskaia cere renuntarea la proteste a fost realizata “sub presiunea fortelor de securitate”

Agentia de stat bielorusa Belta a difuzat marti, 11 august, o inregistrare video in care opozanta Svetlana Tihanovskaia citeste un text de pe o hartie pentru a cere partizanilor sai sa renunte la proteste.

VIDEO Cel mai mare laborator de cocaina din Olanda, descoperit de politie. 17 persoane au fost retinute

Politia olandeza a anuntat marti ca a descoperit cel mai mare laborator de cocaina gasit vreodata in tara, relateaza dpa.

OMS atentioneaza ca vaccinul rusesc trebuie evaluat in privinta eficientei: “Accelerarea progreselor nu trebuie sa insemne compromisuri fata de siguranta”

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a primit cu prudenta vestea ca Rusia a inregistrat primul vaccin impotriva COVID-19 si a semnalat ca acest vaccin, la fel ca celelalte, trebuie sa urmeze etapele de precalificare si […]

Rusia a numit noul vaccin anti-coronavirus “Sputnik V”, aluzie la Razboiul Rece

Primul vaccin anti-coronavirus aprobat din lume, anuntat marti la Moscova, va fi livrat pe pietele straine sub denumirea de Sputnik V, informeaza Reuters si AFP. Numele preluat de la primul satelit trimis pe orbita Pamantului […]