Armele nucleare, subiectul fierbinte între SUA și Rusia. Care sunt marile puteri ce ar putea fi invitate la negocieri și cine este respins

Discuții intense au avut loc la Geneva, în această săptămână, între delegațiile SUA și ale Rusiei, conduse de Wendy Sherman și Sergei Ryabkov, privind controlul armelor nucleare și stabilitatea strategică.

Rusia recunoaște că Serviciile Secrete ale SUA activează pe teritoriul său: ”Sunt foarte puternice”

Rusia, prin vocea lui Dmitri Oeskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, și-a exprimat îngrijorarea față de activitatea Serviciile Secrete ale Statelor Unite ale Americii, pe teritoriul său. El a refuzat însă să compare succesele Agențiilor […]

Varianta Delta a coronavirusului, mai contagioasă decât varicela. Avertismentul specialiștilor americani

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite avertizează că varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme severe ale bolii, chiar dacă persoanele infectate sunt vaccinate.

Cutremur cu magnitudinea de 6,1 grade în Peru. Riscul de tsunami este exclus

Un cutremur cu magnitudinea de 6,1 grade pe scara Richter a zguduit vineri, 30 iulie, coasta de nord a Peru. Seismul nu a provocat victime sau pagube, potrivit autorităţilor.

Vizită istorică în Vietnam: Kamala Hariss, primul vicepreședinte al Statelor Unite care ajunge la Hanoi

Vicepreşedintele Statelor Unite, Kamala Harris, va efectua, în luna august, vizite în Vietnam şi în Singapore, în cadrul acţiunilor de consolidare a relaţiilor cu partenerii din zona Indo-Pacifică, anunţă Casa Albă, conform agenţiei Reuters.

Țara în care au explodat infectările cu COVID-19. Autoritățile ridicaseră restricțiile la începutul lui iunie

Patru zile la rând s-au înregistrat peste 100 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în Islanda, potrivit autorităţilor sanitare locale.

Protecția oferită de vaccinurile anti COVID-19 ar putea să scadă în timp. „Vor exista campanii de vaccinare mulţi ani de acum înainte”

Protecţia pe care o oferă imunizarea împotriva infecţiei cu coronavirus şi a îmbolnăvirii severe este foarte probabil să scadă în timp, iar campaniile de vaccinare vor putea continua în următorii ani, potrivit oamenilor de știinţă […]

Restricții sanitare ridicate în Moscova. Locuitorii nu mai sunt obligați să poarte mănuși în spațiile publice

Obligativitatea purtării mănușilor în spațiile publice din Moscova a fost ridicată vineri, 30 iulie, după ce locuitorii din capitala Rusiei au ignorat această măsură impusă în urmă cu un an şi jumătate.

Ce arată primele analize toxicologice, după explozia din Germania soldată cu cel puțin cinci morți

Autoritățile sanitare din Germania au făcut publice primele analize ale unor particule chimice răspândite în mediu în urma exploziei la o instalaţie de tratarea deşeurilor, care a avut loc marţi, 27 iulie, și s-a soldat […]

O clădire a ONU din Afganistan, atacată de talibani. Un polițist a fost ucis

Birourile care aparțin Organizației Națiunilor Unite din Herat, un oraş important în vestul Afganistanului, au fost atacate vineri, 30 iulie, într-o zonă în care talibani luptă împotriva forţelor afgane.