Ce spun aeroporturilor din Europa, cu privire la regulile care impun avioanelor să zboare goale

Organizaţia ACI Europe a afirmat că pentru companiile aeriene nu există niciun motiv pentru a efectua zboruri cu avioane goale în Europa doar pentru a-şi conserva sloturile de decolare şi aterizare pe aeroporturi. În prezent ACI Europe este o organizaţie care reprezintă 500 de aeroporturi din 46 de ţări europene şi care se declară „consternată” de această controversă.

Actual, legislaţia europeană obligă transportatorii aerieni să utilizeze cel puţin 80% din sloturile lor de decolare şi aterizare pe aeroporturi, în caz contrar riscând să le piardă în următorul an. Însă aceste reguli, concepute pentru situaţii normale de trafic, au devenit imposibil de aplicat în contextul scăderii dramatice a cererii pentru bilete de avion ca urmare a pandemiei de coronavirus, notează Agerpres.ro.

Însă din data de 28 martie 2021, companiile aeriene sunt obligate să utilizeze 50% din sloturile lor de decolare şi aterizare pe aeroporturi, pentru a putea să şi le păstreze, însă chiar şi acest procent este considerat excesiv de sectorul aerian, care este încă într-o fază de convalescenţă, în special după apariţia variantei Omicron care a provocat o nouă scădere a rezervărilor în această iarnă.

În opinia sa, Carsten Spohr, directorul general de la Lufthansa, a avertizat la finele lunii decembrie că cea mai mare companie aeriană europeană va fi obligată să opereze 18.000 de zboruri suplimentare inutile în această iarnă numai pentru a-şi conserva drepturile de decolare şi aterizare.

La rândul lor, „În pofida solicitărilor noastre pentru mai multă flexibilitate, UE a aprobat o regulă de utilizare a

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *