Hyundai Motor lansează crossover-ul electric Ioniq 5 și așteaptă un salt al cererii pentru vehiculele electrice

Producătorul de automobile sud-coreean Hyundai Motor Co a lansat marți crossover-ul Ioniq 5 de dimensiuni medii, primul dintr-o serie planificată de vehicule electrice (EV) pe care speră să-l propulseze pe locul trei al producătorilor de vehicule electrice globale până în 2025.

Compania spune că modelul se bazează pe o nouă platformă exclusiv pentru vehicule electrice care folosește propria tehnologie a modulului de baterie și necesită mai puține componente decât mașinile electrice existente ale Hyundai, permițând o producție mai rapidă la un cost mai mic.

Lansarea Ioniq 5 este elementul esențial al obiectivului pe termen lung al Hyundai de a capta 10% din vânzările globale de vehicule electrice până în 2025, de la o cotă de piață combinată de 7,2% pentru Hyundai și Kia împreună în perioada ianuarie-septembrie din 2020, conform industriei de urmărire SNE Research. Hyundai Motor și compania sa surioară Kia Corp își propun împreună să vândă 1 milion de vehicule electrice în 2025.

“Ne așteptăm ca cererea globală de vehicule electrice din acest an să crească cu peste 30% față de anul trecut”, a declarat președintele Hyundai Motor, Chang Jae-hoon, într-o conferință de presă.
Ioniq 5 va avea o autonomie maximă de conducere de aproximativ 480 km (298 mile), în creștere cu aproape 20% față de Kona EV, care anterior avea cea mai lungă autonomie din gama de vehicule Hyundai.

Va oferi două opțiuni de pachet de baterii – 58 kilowatt-oră (kWh) sau 72,6 kWh – și va fi disponibil în anumite regiuni începând cu

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *