Hmdmedical.uk.com – Totul despre Dermatoscopul DermLite DL200 HYBRID

Ştiai că există câteva mii de boli de piele? Ei bine, bolile care pot afecta pielea sunt numeroase, unele au simptome asemănătoare, altele sunt mai severe, unele sunt temporare, altele permanente, unele sunt dureroase, altele nedureroase şi aşa mai departe.

Pentru analizarea pielii vom apela la dermatoscopie. Dermatoscopia este un procedeu modern, rapid şi neinvaziv de a examina pielea. De asemenea, dermatoscopia este o metodă folosită şi pentru a creşte acurateţea diagnosticului dermatologic.

Dacă la început, dermatoscopia, era utilizată în special pentru diagnosticul în vivo al leziunilor pigmentare ale pielii, în ziua de astăzi această metodă este extrem de utilă şi în cazul altor afecţiuni dermatologice. Mai mult decât atât, specialiştii consideră dermatoscopia cea mai eficientă metodă de identificare a cancerului de piele încă din fază incipientă.

Este important de menţionat faptul că toţi dintre noi ar trebui să ne programăm pentru efectuarea unui control dermatoscopic o dată pe an, pentru a depista eventuale formaţiuni canceroase încă din faza incipientă. Controlul ar trebui efectuat la finalul sezonului cald.

 

Cum se efectuează un control dermatoscopic

În timpul controlului dermatoscopic, medicul dermatolog, va folosi un instrument numit dermatoscop. Acest instrument măreşte imaginea leziunii şi permite vizualizarea atât a structurilor superficiale, cât şi a structurilor profunde.

Atunci când ne referim la aluniţe, dermatoscopul permite analizarea în detaliu a fiecărei porţiuni şi vizualizarea cu exactitate a caracteristicilor acesteia. E important să menţionăm că acest control nu se poate realiza cu ochiul liber, căci leziunile precanceroase sau canceroase pot fi detectate doar

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *