Care este motivul pentru care o ie tradițională este atât de scumpă?

În cazul în care ai trăit în România, cu siguranță că ai văzut pe cineva purtând o ie traditionala. La ora actuală, aceasta reprezintă un adevărat simbol popular, a cărui importanță crește pe zi ce trece. Nici nu este de mirare, întrucât fiecare ie romaneasca este foarte ușor de purtat și asortat și, în plus, are avantajul că se integrează perfect în orice ținută. Mai mult decât atât, este foarte lejeră și oferă un aspect plăcut ori de câte ori este purtată. Cu toate acestea, rămâne o întrebare destul de interesantă pentru mulți dintre noi, respectiv de ce prețul pentru o bluza tip ie este atât de mare. Tocmai din acest motiv, ne-am interesat și am aflat toate detaliile pe care este indicat să le cunoști astfel încât să înțelegi valoarea unei ii romanesti!

Ce reprezintă simbolurile existente pe fiecare ie nationala?

Nu este un secret faptul că fiecare ie populara este accesorizată cu diverse simboluri, care mai de care mai interesante. Potrivit tradițiilor populare, acestea se impun atunci când vorbim despre un asemenea element vestimentar. În general, vorbim despre următoarele:

Trifoiul cu patru foi – reprezintă norocul; Cercul – simbolizează regenerarea și ciclicitatea; Clopoțeii – în tradiția populară, aceștia sunt simbolul vestitorilor; Crucea – reprezintă echilibrul; Steluțele – exprimă ascensiunea și apropierea de divinitate.

Toate aceste elemente, puse cap la cap, nu fac altceva decât să înfrumusețeze fiecare ținută, în special atunci când vorbim despre un costum traditional romanesc.

Care

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *