Unele utilizări „inacceptabile” ale inteligenței artificiale vor fi interzise în Europa

Unele utilizări „inacceptabile” ale inteligenței artificiale vor fi interzise în Europa în baza propunerilor dezvăluite miercuri.

Regulile Comisiei Europene ar interzice „sistemele de IA considerate o amenințare clară pentru siguranța, mijloacele de trai și drepturile oamenilor”, a spus acesta.

De asemenea, propune reguli mult mai stricte privind utilizarea datelor biometrice – cum ar fi recunoașterea facială folosită de forțele de ordine, care ar fi limitată.

Încălcarea regulilor ar putea duce la amenzi de până la 6% din cifra de afaceri globală.

Pentru cele mai mari companii de tehnologie, aceasta ar putea ajunge la miliarde.
Șefa digitală a comisiei, Margrethe Vestager, a declarat: „În ceea ce privește inteligența artificială, încrederea este o necesitate, nu un lucru plăcut de a avea”.

Iar UE a dezvoltat „noi norme globale” pentru IA.

„Respectând viitorul și favorizând inovarea, regulile noastre vor interveni acolo unde este strict necesar – atunci când siguranța și drepturile fundamentale ale cetățenilor UE sunt în joc”, a spus ea.

Proiectul de regulă se confruntă cu un proces de aprobare îndelungat și încă nu este definitiv.
Multe dintre ideile de bază au fost dezvăluite săptămâna trecută, înainte de anunț, ceea ce a determinat îngrijorarea comunității tehnologice că ar putea înăbuși inovația.

„Regimul propus de Comisia Europeană nu va sta bine pentru mulți din comunitate”, a declarat Nikolas Kairinos, director executiv al Soffos.ai, care realizează o IA pentru formarea angajaților în afaceri.

„Definițiile libere precum „risc ridicat” sunt vagi.

„O abordare ambiguă, cu bifă, a reglementării care este supravegheată de indivizi

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *