Sondaj: Românii din mediul urban încep să își piardă răbdarea față de restricțiile impuse de autorități

Două sondaje IZI data, realizate în 2020 și 2021, arată cum rezistă românii din orașe la pandemie, în contextul restricțiilor impuse.

În perioada august-septembrie a anului 2020, echipa IZI data a realizat un studiu care ne arată în ce măsură sunt românii din mediul urban de acord cu purtarea măștii de protecție și câți dintre ei respectă regulile impuse de autorități. Primăvara aceasta, mai exact în perioada 8-14 aprilie 2021 am reluat studiul pentru a vedea dacă părerile românilor s-au schimbat odată cu instaurarea noilor restricții.

Studiile IZI data au fost realizate pe o populație digitalizată, reprezentativ urbană de 1024 chestionare CAWI (Computer Assisted Web Interviews) în perioada august-septembrie 2020, respectiv 1022 chestionare CAWI în aprilie 2021. Primul studiu a fost realizat pe un eșantion de respondenți cu vârste de peste 17 ani din toată România, iar cel din această primăvară pe respondenți cu vârste de peste 14 ani. Ambele studii au avut o eroare de eșantionare de 3%.

 

Românii încep să își piardă răbdarea față de restricțiile impuse de autorități

La finalul verii lui 2020, 79% dintre respondenți erau de acord cu restricțiile impuse la acel moment, față de 51% dintre românii care au răspuns la sondaj în această primăvară. De asemenea, doar 21% dintre români nu erau de acord cu restricțiile din toamna, procent care a crescut până la 49% în această primăvară.

Chiar dacă sunt sceptici în ceea ce privește eficacitatea restricțiilor, românii spun în continuare că virusul este periculos

Cu toate acestea,

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *