O istorie cu paradisuri fiscale și sancțiuni record. Ce ar trebui să știe șoferii cu polițe RCA la City Insurance

City Insurance se află la un pas de faliment, iar service-urile din țară au început să refuze șoferii cu astfel de polițe. Din luna iunie, societatea e administrată de Fondul de garantare iar Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) urmează să decidă zilele acestea dacă cere falimentul.

Problemele de la City Insurance sunt istorice, spune, la Europa Liberă, directorul Direcției Generale Asigurări din ASF, Valentin Ionescu, dar șoferii trebuie să știe că pot denunța polițele semnate cu City Insurance și încheia alte polițe. Oricum, daunele vor fi plătite, indiferent de soarta companiei, însă procesul poate dura cu câteva luni mai mult decât în mod obișnuit. Fondul de Garantare face plăți doar după o decizie finală a instanței.

Într-un interviu pentru Europa Liberă, Valentin Ionescu explică cum a ajuns societatea în pragul falimentului, după o istorie de nereguli și sancțiuni, constant atacate în instanță, după un proces prelungit de identificarea a reasiguratorilor din paradisuri fiscale precum Insulele Cayman și Barbados și după sancțiuni record date de ASF. Doar în perioada aprilie 2020 – aprilie 2021, Autoritatea a impus peste 20 de sancțiuni, inclusiv amenzi record de câte 1 milion de lei, pentru membrii din conducerea firmei.

 

Europa Liberă: City Insurance este unul dintre principalii asigurători din România, cu o cotă de piață de 17%, potrivit societății, la care se estimează că circa 3 milioane de șoferi au asigurări RCA. Care e situația la zi a societății?

Directorul Direcției Generale Asigurări din ASF, Valentin Ionescu: „În momentul de față, ASF a constatat,

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *