Huawei vrea să dezvolte tehnologia pentru maşinile fără şofer până în 2025

Cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii grupul chinez Huawei Technologies a anunţat că vrea să dezvolte până în 2025 tehnologia pentru maşinile fără şofer,  încercând astfel să-şi diversifice afacerile, după problemele din Statele Unite, transmite Reuters.

În  anul 2019, Huawei a devenit o victimă a tensiunilor comerciale dintre SUA şi China, după ce Casa Albă a declarat producătorul chinez de echipamente de telecomunicaţii drept o ameninţare la adresa securităţii naţionale şi ulterior i-a impus mai multe sancţiuni comerciale. Aceste sancţiuni i-au afectat creşterea şi au forţat Huawei să îşi vândă marca de telefoane low-cost Honor.

În opinia lui Wang Jun, „Obiectivul echipei noastre este să avem maşinile fără şofer în 2025”, a afirmat directorul diviziei de tehnologii auto a Huawei, la o conferinţă din industrie.

În prezent, numeroase startup-uri, producători auto şi mari firme de tehnologie îşi accelerează eforturile în vederea dezvoltării tehnologiei pentru maşinile fără şofer, care ar urma să schimbe semnificativ industria transporturilor.

Recent, Reuters anunţa că Huawei intenţionează să producă vehicule electrice sub propriul brand şi ar putea lansa unele modele anul acesta.

În contextul colaborărilor, Huawei Technologies Co Ltd este în negocieri cu firma chineză de stat Changan Automobile şi alte companii auto pentru a utiliza fabricile lor în vederea producerii de vehicule electrice. De asemenea, Huawei discută cu BluePark New Energy Technology, sprijinit de grupul chinez BAIC, fabricarea de modele electrice, susţin mai multe surse.

Pentru viitorul companiei, acest plan ar reprezenta o schimbare majoră a direcţiei pentru Huawei, după ce

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *