Grupul Electrica achiziţionează Parcul Fotovoltaic Stăneşti

Electrica Furnizare a semnat un contract de vânzare-cumpărare cu Raylexo Limited şi Long Bridge Management şi Administrare SRL.

Deţinut de firma Long Bridge Millenium SRL, compania anunta intrarea pe piaţa de producţie de energie electrică prin achiziţionarea Parcului Fotovoltaic Stăneşti, din judeţul Giurgiu.

Iar finalizarea tranzacţiei şi transferul titlului de proprietate asupra părţilor sociale către Electrica Furnizare, parte a Grupului Electrica, sunt supuse îndeplinirii condiţiilor suspensive agreate de părţi, precum şi a formalităţilor relevante. Preţul de cumpărare va fi determinat la data finalizării tranzacţiei, în conformitate cu prevederile contractului de vânzare-cumpărare, precizează compania.

Cu o capacitate instalată de 7,5 MW şi o capacitate de funcţionare limitată la 6,8 MW, Parcul fotovoltaic Stăneşti este amplasat pe o suprafaţă de 17,5 ha şi a fost construit în perioada octombrie 2012 – ianuarie 2013, începând să injecteze energie electrică în reţea din luna februarie 2013.

Asadar, achiziţia realizată de Electrica Furnizare este un prim pas pentru atingerea obiectivului de dezvoltare pe verticală a Grupului Electrica, prin intrarea pe piaţa de producţie de energie electrică, în special din surse regenerabile. În această tranzacţie, Grupul Electrica a fost asistat de o echipă de consultanţi, condusă de PricewaterhouseCoopers Management Consultants SRL şi Volciuc-Ionescu SPRL.

„Extinderea pe lanţul valoric al energiei electrice, în special în zona de producţie din surse regenerabile, reprezintă unul dintre obiectivele importante ale strategiei Grupului Electrica pentru intervalul 2019 – 2023. Preconizăm că astfel de achiziţii ne vor ajuta să atingem sinergii importante, continuând optimizarea ariei de furnizare din cadrul Grupului şi în

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *