Două hoteluri din Poiana Brașov au proprietar nou

În cadrul unei licitații publice, desfășurate în luna noiembrie 2021, ca parte a unei tranzacții în insolvență, coordonată de lichidatorul judiciar – practicianul în insolvență EUROSMART, prin filiala sa din Brașov, compania AMROM CONIMPEX, a predat proprietatea hotelurilor Rina Tirol și Rina Vista din Poiana Brașov, către doi cumpărători diferiți.

Valoarea totală a acestei tranzacții a fost de 4.253.505 € exclusiv TVA, din care Rina Tirol (construcție plus teren) – 2.070.625 €, iar Rina Vista (doar construcție) – 2.182.880 €.

Tranzacția a deblocat starea îndelungată de inactivitate a hotelurilor, având în vedere că la momentul valorificării, cele două hoteluri, fiecare din ele clasificat cu 3 stele la deschiderea procedurii de insolvență, nu mai functionau de aproximativ 6 ani.

“Deblocarea vânzării s-a datorat faptului că schimbarea creditorului majoritar a dus și la schimbarea strategiei în sensul promovării hotelurilor în mod distinct și nu ca un pachet de bunuri, permițând targetarea unei plaje mai mari de cumpărători, versus promovarea celor două hoteluri ca pachet de bunuri care a fost de natură să restrângă numărul persoanelor interesate datorită valorii pachetului’, a declarat Mihaela Bocea, Managing Partner EUROSMART.

Procedura publică de valorificare, care a dus la vânzarea hotelurilor, coordonată de EUROSMART, a fost aprobată de către creditori în august 2021. Valorificarea separată a celor două active este rezultatul efortului susținut, depus de către reprezentanții lichidatorului judiciar, pentru a convinge creditorul majoritar că această opțiune este cea care va asigura nu doar valorificarea rapidă a bunurilor, ci și maximizarea averii debitoarei. Strategia lichidatorului

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *