Ce să faci dacă ai rămas fără job

Dacă te numeri printre persoanele care au rămas fără loc de muncă sau dacă ai impresia că acest lucru urmează să se întâmple, este cât se poate de important să acorzi atenție atitudinii pe care o vei adopta dar și modului în care această situație se resimte în viața ta. Mai mult ca sigur te vei simți tristă și revoltată, te vor încerca foarte multe stări și trăiri negative, dar nu trebuie să disperi din această cauză.

Pentru început, trebuie să analizezi situația, pentru a-ți putea da seama ce îți dorești tu de fapt să faci pe viitor și de asemenea, este important să îți adresezi întrebări la care trebuie să-ți răspunzi sincer:

Locul de muncă la care am fost angajată a fost ceea ce eu îmi doream de fapt pentru a mă realiza? Am o perspectivă clară referitoare la direcția în care mă îndrept? Oare este momentul să mă reprofilez către alt domeniu?

În funcție de răspunsul pe care l-ai aflat de la tine în urma acestor întrebări, va trebui să îți setezi și planul de acțiune în identificarea unui loc de muncă. De ce este important să îți pui toate acele întrebări? Pentru că este esențial să îți stabilești direcția, obiectivul după care te ghidezi și ce stă la baza planurilor tale.

În această perioadă în care momentan nu ai un job, încearcă să te valorifici mai mult. Aici, ne referim la actul de identificare a mai multor surse de învățare, cursuri online, webminarii, cărți, etc.

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *