Cât te costă în medie amenajarea unei grădini?

Amenajarea unei grădini creşte utilitatea casei tale, îţi îmbunătăţeşte confortul şi îi menţine valoarea de piaţă. Investiţiile pot varia de la îngrijirea unor plante până la creaţii tematice în funcţie de stilul arhitectural. Totul depinde de suprafaţa disponibilă, de bugetul alocat şi de nevoile fiecărei familii. Iată câteva informaţii care te vor ajută să te orientezi în acest domeniu.

Alege un proiect

Ca orice investiţie imobiliară, faza de proiectare este foarte importantă când vine vorba de amenajarea grădinii. Alocă suficient timp pentru documentare şi vizionează câteva surse de inspiraţie. Dacă nu eşti adeptul unui stil eclectic, trebuie să fii atent la elementele din jur. Începi cu ideile potrivite pentru mărimea şi dispunerea terenului casei tale. Într-un fel arată o terasă, altfel o curte generoasă cu livadă şi altfel stau lucrurile când vorbim despre amenajarea unei grădini în pantă. Conturează un proiect de bază şi vezi în ce măsură este realizabil.

Stabileşte un buget

Pentru fiecare proiect există o variaţie de preţuri în funcţie de regimul în care îl implementezi, de zona în care locuieşti, de calitatea materialelor folosite şi de sursa lor de provenienţă. Este aproape o lege nescrisă că bugetul va fi depăşit, însă fă tot posibilul ca acesta să fie realist. Altfel există riscul să te blochezi în timpul lucrărilor din cauza lipsei fondurilor. Ia în calcul chiar şi câteva cheltuieli neprevăzute, pentru a nu avea surprize neplăcute.

Cum poţi economisi

În calitate de beneficiar eşti responsabil cu gestionarea acestui proiect. Dacă doreşti să laşi toată

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *