Acțiunile globale au crescut în timp ce petrolul scade

Bursele globale au crescut, în timp ce petrolul a scăzut joi, pe măsură ce investitorii s-au îndepărtat dacă ar paria pe redresarea economică în Statele Unite și pe alte piețe dezvoltate sau să se îngrijoreze de o creștere a cazurilor de COVID-19 în India și în alte părți.
Odată cu creșterea ratelor de vaccinare și cu cetățenii obosiți de pandemie, care îmbrățișează mai multe libertăți pentru a stimula creșterea în unele economii majore, cea mai largă gamă globală de acțiuni MSCI a crescut cu 0,2% în primele tranzacții europene, tranzacționându-se înapoi cu 1% din ultimul său nivel de închidere, după o recentă mini-vânzare.

Întrucât Banca Centrală Europeană organizează o reuniune politică, indicii de top ai Europei au înregistrat câștiguri mai puternice. Ampla STOXX Europe 600 a crescut cu 0,5%, susținută și de câștigurile optimiste de la Nestle și Volvo.

„Piețele sunt în prezent o poveste despre trei V – situate la o răscruce de evoluție a virusului, ratele de vaccinare și recuperările în formă de V”, a scris strategul societății generale Alain Bokobza într-o notă adresată clienților.

„Poziția noastră generală este neschimbată, adică nu există încă o exuberanță. Riscul de credit rămâne sub control, astfel încât activele cu risc ar trebui să continue să crească … Rămâi la risc pentru moment. ”

Începutul susținut al zilei europene a urmat câștigurilor peste noapte în Asia, unde Nikkei 225 din Japonia a crescut cu 2,4%, iar cel mai larg indice MSCI de acțiuni Asia-Pacific în afara Japoniei a crescut cu

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *