5 sporturi de echipă care se pot practica în team building

Team buildingul este o modalitate eficientă de a crește productivitatea colectivului de la locul de muncă. Orice companie se bazează pe o resursă pe cât de valoroasă, pe atât de greu de dus la potențialul maxim: angajații. Chiar dacă individual aceștia dovedesc multe calități dar și etică profesională, lucrul în echipă presupune anumite însușiri care pot fi cultivate cu ajutorul unor activități de grup. Unele dintre cele mai vechi și eficiente activități de întărire a colectivului sunt sporturile de echipă. Acestea îmbină cooperarea și concurența, sunt distractive și dezvoltă abilități multiple, de la coordonare și atenție la comunicare și cooperare. Descoperă în continuare cinci sporturi de echipă care se pot practica în team building cu succes. 

 

   1. Ciclism

Asociem ciclismul cu sporturile individuale pentru că suntem singuri în lupta cu pantele și distanțele. Totuși, sportul pe două roți a fost de la început și rămâne un sport de echipă. Împărțirea angajaților pe echipe și organizarea unei curse pe distanță scurtă sau medie poate reprezenta o activitate inedită de team building. Ai nevoie de biciclete, echipament de protecție, accesorii și costume pentru ciclism de la 4F. Nu toți participanții la team building trebuie să pedaleze. 

Cei care nu știu să meargă pe bicicletă, au probleme fizice sau nu agreează pedalatul pot ajuta echipa ca suporteri sau furnizori de apă și gustări. Fiecare participant la cursă primește un număr de puncte în funcție de locul obținut la final, iar echipa care însumează mai multe puncte câștigă. 

 

 

Articol complet pe Financiarul.ro - Imobiliare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *