Petrolul scade după ce stocurile de benzină din SUA cresc, împotriva așteptărilor

Prețurile la țiței au scăzut joi, după ce datele oficiale au arătat o creștere mare a stocurilor de benzină din SUA, provocând îngrijorări cu privire la slăbirea cererii în cel mai mare consumator de petrol din lume, pe măsură ce aprovizionarea cu țiței din întreaga lume crește.
Brentul brut a scăzut cu 51 de cenți, sau 0,8%, până la 62,65 dolari pe baril. Petrolul american a scăzut cu 53 de cenți, sau 0,9%, până la 59,24 dolari pe baril.

În timp ce stocurile de țiței din Statele Unite au scăzut mai mult decât au prognozat analiștii, stocurile de benzină au crescut brusc, de asemenea împotriva așteptărilor, a declarat miercuri Departamentul de Energie al SUA.

Stocurile petroliere au scăzut cu 3,5 milioane de barili săptămâna trecută la aproape 502 milioane de barili, iar stocurile de benzină au crescut cu 4 milioane de barili, împotriva așteptărilor de scădere, la puțin peste 230 de milioane de barili, deoarece rafinăriile au crescut producția înainte de sezonul de conducere de vară.

„Rafinatorii ar putea dori să retragă un pic ritmul de funcționare pentru a împiedica depozitarea benzinei să conteste recordul din toate timpurile”, a spus Bob Yawger, director pentru viitorul energetic la Mizuho Securities.

În același timp, oferta crește în întreaga lume, producția rusă crescând față de nivelurile medii din martie din primele zile ale lunii aprilie, au spus comercianții.

Iranul poate vedea unele sancțiuni ridicate și se vor adăuga la aprovizionarea globală, Statele Unite și alte puteri purtând discuții privind reînvierea unui

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *