ONU, în căutarea de fonduri suplimentare în valoare de 4,7 miliarde de dolari

Organizatia Naţiunilor Unite au lansat joi un apel pentru colectarea de noi fonduri în valoare de circa 4,7 miliarde de dolari pentru „protejarea a milioane de vieţi şi încetinirea propagării noului coronavirus în ţările vulnerabile”, transmite AFP, citând un comunicat al ONU.

La lansarea unui plan de răspuns umanitar mondial la criza generată de noul coronavirus, din 25 martie,  Organizaţia Naţiunilor Unite a solicitat prima oară donaţii de 2 miliarde de dolari, dintre care jumătate a fost strânsă până în prezent de la ţări membre ale ONU.

„Efectele cele mai devastatoare şi destabilizatoare se vor face simţite în ţările cele mai sărace din lume”, a subliniat în comunicat secretarul general adjunct al Naţiunilor Unite pe probleme umanitare, Mark Lowcock. „Dacă nu vom acţiona acum, trebuie să ne pregătim de o creştere semnificativă a conflictelor, a foametei şi sărăciei. Spectrul numeroaselor cazuri de foamete se profilează”, a avertizat el.

Din totalul de 6,7 miliarde ar trebui să acopere până în decembrie cheltuielile prevăzute în planul de răspuns umanitar ce a fost detaliat la sfârşitul lunii martie şi care urmărea să ajute cu prioritate circa 20 de ţări pe teritoriul cărora se desfăşoară conflicte armate: Afganistan, Libia, Siria, Sudanul de Sud, Yemen, Venezuela, Ucraina ş.a..

După ce alte nouă ţări vulnerabile au fost adăugate pe această listă, un noul apel pentru colectarea de fonduri intervine, a precizat joi ONU. Este vorba de Benin, Djibouti, Liberia, Mozambic, Pakistan, Filipine, Sierra Leone, Togo şi Zimbabwe.

Din fondurile colectate vor putea ajuta la achiziţionarea de echipament

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *