Mărfurile se ridică, acțiunile sunt constante, noi maxime

Optimismul în ceea ce privește perspectivele economice a împins marți prețurile mărfurilor la noi maxime, ajutând acțiunile să se stabilizeze în timp ce așteptările unei mărturii corecte ale președintelui Rezervei Federale Jerome Powell au calmat randamentele obligațiunilor.
Indicele de referință al acțiunilor mondiale MSCI a fost aproape de minimele de două săptămâni, ajutat de câștigurile din indicii de acțiuni cu cantități mari de mărfuri în Asia și de o raliere a stocurilor de călătorii europene în perspectiva reducerii restricțiilor sociale.

Premierul britanic Boris Johnson a stabilit luni un plan pe etape pentru a pune capăt unui blocaj COVID-19 în a șasea cea mai mare economie din lume.

Acțiunile mondiale au fost afectate în ultimele sesiuni de o creștere rapidă a randamentelor globale ale obligațiunilor, care au alimentat așteptările că băncile centrale ar putea deveni în cele din urmă mai puțin acomodative în încercarea de a îmblânzi inflația. Acțiunile tehnologice au fost printre cele mai afectate.

Dar vânzarea pe piața obligațiunilor s-a relaxat după ce șeful Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a declarat luni că banca centrală „monitorizează îndeaproape” costurile crescute ale împrumuturilor.

Investitorii se așteaptă acum ca Powell-ul Fed să fie la fel de liniștitor atunci când depune mărturie în fața Congresului.

„Dacă exista deja vreo așteptare ca Powell să încerce să calmeze ratele, atunci (remarcile lui Lagarde) tocmai le-au consolidat”, a declarat Giuseppe Sersale, strateg și manager de fonduri la Anthilia din Milano.

Stocurile tehnologice și sectoarele sensibile la rate, cum ar fi utilitățile din Europa, au

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *