Investitorul J&J solicită acționarilor să respingă salariul CEO-ului Alex Gorsky

Biroul Trezorierului de Stat din Illinois solicită acționarilor Johnson & Johnson să respingă pachetul de 29,6 milioane de dolari al șefului executiv Alex Gorsky, deoarece îl protejează de costurile litigiilor cu opioide ale companiei de sănătate din SUA.
J&J atrage controlul investitorilor pentru că a exclus din calculul acordării de acțiuni către directorii săi superiori de circa 9 miliarde de dolari în costuri legate de procese care susțin că a contribuit la alimentarea crizei de opiacee din SUA și că urmele de azbest din pulberea sa de talc pentru copii au cauzat cancer, a raportat Reuters ultima dată.

Inclusiv costurile legale legate de opioide și talc s-ar fi cântărit asupra compensației Gorsky, care a totalizat 29,6 milioane de dolari în 2020, în creștere cu 17% față de anul precedent.

Biroul Trezorierului de Stat din Illinois, care administrează un fond de 38 miliarde de dolari care include fonduri de stat și locale și planuri de pensionare, a declarat într-o scrisoare către alți investitori J&J, care a fost revizuită de Reuters că, compania îi proteja pe executivi „de sancțiunea financiară de procese legate de opioide ”fără a explica de ce.
„Directorii ar trebui să răspundă de toate consecințele conduitei corporative”, a declarat biroul trezoreriei în scrisoare.

J&J nu a răspuns la o cerere de comentariu. Într-un dosar la Comisia pentru valori mobiliare și schimb valutar din această lună, compania a declarat că excluderea costurilor litigiilor din plată este în concordanță cu practicile sale anterioare și motivează comportamentele corecte ale executivului.

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *