Datele germane optimiste ridică acțiunile europene, însă Puma și AstraZeneca scad

Acțiunile europene au crescut miercuri, susținute de o creștere mai puternică decât se aștepta în economia Germaniei, deși îngrijorările cu privire la o posibilă creștere a inflației și la valorile ridicate ale acțiunilor au ținut sub control câștigurile.

Exporturile și activitatea solidă de construcții au ajutat economia germană să crească cu 0,3% mai puternic decât se aștepta în ultimul trimestru al anului trecut, arată datele oficiale.

Indicele de referință STOXX 600 al zonei euro a crescut cu 0,2%, iar stocurile de călătorii și construcții au câștigat.

AstraZeneca a scăzut cu 1,3% după ce a declarat Uniunii Europene că se așteaptă să livreze mai puțin de jumătate din vaccinurile COVID-19 pe care a fost contractat să le furnizeze în al doilea trimestru, a declarat un oficial al UE pentru Reuters.

Acțiunile la compania germană de articole sportive, Puma au scăzut cu 3,1%, plasând-o ca cea mai mare scădere a indicelui STOXX 600 de referință al Europei.

„Formularea de perspectivă pare mai blândă decât ne-am anticipat, chiar și după standardele prudente ale Puma”, a declarat analistul Jefferies James Grzinic.

Pentru întregul an, Puma se așteaptă cel puțin la o creștere moderată a vânzărilor în valută constantă, cu un potențial ascendent și la o îmbunătățire semnificativă în comparație cu 2020 atât pentru profitul său operațional, cât și pentru profitul net.

“Ne așteptăm ca impactul negativ să continue până în primul și în al doilea trimestru, dar ne așteptăm să vedem o îmbunătățire în a doua jumătate a anului”, a declarat directorul

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *