Cum a fost promovată România drept țară cu venituri mari de către Banca Mondială

Banca Mondială a promovat țara noastră, începând cu data de 1 iulie, în categoria țărilor cu venituri mari, adică peste 12.535 de dolari brut pe an pe cap de locuitor, după încorporarea evoluțiilor din anul 2019. Cu alte cuvinte, venitul pe cap de locuitor s-a ridicat la 12.630 de dolari anul trecut de la 11.290 de dolari în anul 2018.

Promovarea este esențială pentru deciziile în ceea ce privește rating-ul investițional și pentru negocierile de aderare la OCDE, potrivit lui Andrei Rădulescu, economistul-șef al Băncii Transilvania. Cu toate acestea, România poate intra în categoria țărilor cu venituri medii superioare dacă recesiunea Covid019 va avea un impact considerabil asupra acestui indicator.

În afară de România, în acest an au mai fost promovate alte șase țări: Benin, Indonesia, Mauritius, Nauru, Nepal și Tanzania. Mauritius și Nepal sunt țările care au fost reclasificate la categoria țărilor cu venituri mari alături de România.

Ca și motiv electoral de asemenea, a devenit și raportul Băncii Mondiale, președintele PSD Marcel Ciolacu susținând vineri că promovarea este datorată guvernărilor social-democrate. Ciolacu a acuzat așadar PNL dar și guvernul Orban pentru că au destrămat economia.

„Guvernul PNL ştie doar să fure şi să risipească. Istoria se repetă cu Iohannis în loc de Băsescu! Diferenţa dintre politicile PSD şi gogoşile electorale ale PNL e scoasă astăzi (vineri – n.r.) la iveală de Banca Mondială”, a notat pe Facebook Marcel Ciolacu. El susține faptul că în perioada 2017-2019, venitul mediu pe locuitor a crescut de la 9.650 la 12.630 de

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *