Anul 2022 începe cu un IPO de succes pe bursa românească – ABN Systems

ABN Systems International, unul dintre principalii jucători din piața de accesorii telecom și produse Smart Home din România, care deţine brandul de accesorii IT&C și produse Smart Home, Tellur, a încheiat prima ofertă publică inițială primară (IPO) de vânzare de acțiuni din istoria pieței AeRO a Bursei de Valori București.

Compania a reușit să atragă 5,5 mil. lei de la investitori. Inițial, compania vroia să atragă 30 mil. lei de la investitori pentru ca IPO-ul să fie considerat unul de succes, însă cifra a fost micșorată la 3 mil. lei în timpul ofertei.

Oferta a fost derulată în perioada 15 decembrie 2021 – 4 ianuarie 2022 şi intermediată de brokerii de la TradeVille. Asistența juridică pentru derularea în bune condiții a ofertei a fost asigurată de Victor Stănilă – Cabinet de Avocat și de Bogdan Dumitru – Cabinet de Avocat. Relațiile publice și comunicarea au fost asigurate de Market Cap PR.

Concret, în ofertă au fost subscrise 1.059.434 de acțiuni, numărul total de subscrieri fiind de 859. Prețul final stabilit în ofertă a fost de 5,18 lei/acțiune. În urma încheierii ofertei, capitalizarea anticipată a ABN Systems International se situează la 99 mil. lei, adică 20 mil. euro.

În viitor, fondurile atrase în ofertă vor fi folosite pentru susținerea nevoilor de creștere a cifrei de afaceri, având în vedere contextul de business și potențialul anticipat de extindere a piețelor externe. Pe lângă intenția de a folosi resursele atrase în vederea obținerii de capital de lucru adițional, ABN Systems International ia în considerare potențiale

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *