600 de milioane de dolari este majorarea sprijinului Japoniei pentru Ucraina

Premierul nipon a anunțat că țara sa majorează sprijinul pentru Ucraina la 600 de milioane de dolari, după ce, în luna aprilie, acest ajutor era de 300 de milioane de dolari.

Japonia majorează sprijinul pentru Ucraina

Japonia va dubla ajutorul fiscal pentru Ucraina la 600 de milioane de dolari, în cadrul unei acțiuni coordonate cu Banca Mondială. Decizia vine în sprijinul necesităților fiscale pe termen scurt ale țării afectate de invazia Rusiei, a declarat joi premierul Fumio Kishida reporterilor.

Astfel, “Țara noastră este alături de Ucraina“, a declarat premierul nipon, adăugând că Japonia va sublinia poziția sa fundamentală de a oferi un sprijin puternic Ucrainei împreună cu alte națiuni în cadrul summitului SUA-Japonia de săptămâna viitoare și a reuniunii grupului Quad cu Australia și India.

Împrumuturile inițiale erau de 300 milioane de dolari

Din punct de vedere financiar, în luna aprilie a acestui an, Japonia, membră a G7, a anunțat, în cadrul unei convorbiri video cu președintele american Joe Biden și alți lideri, că Tokyo intenționează să acorde împrumuturi de 300 de milioane de dolari Ucrainei, față de o ofertă inițială de 100 de milioane de dolari, a anunțat Ministerul japonez de Externe la acea vreme.

Mai mult, pe lângă acești bani, guvernul a declarat că Japonia va furniza Ucrainei măști de protecție și costume de protecție împotriva armelor chimice, precum și drone pentru supraveghere, scrie Reuters.

Japonia s-a alăturat sancțiunilor împotriva Rusiei

În contextul energetic, la începutul lunii mai, premierul Fumio Kishida a declarat că Japonia va avea

Articol complet pe Financiarul - Bani - Finante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *