Site icon FIN

Viktor Orban i-a trimis lui Putin felicitări oficiale pentru noul mandat de președinte al Rusiei

Joi, 21 Martie 2024, ora 19:27

1193 citiri

Viktor Orban și Vladimir Putin FOTO Facebook/ Viktor Orban

Președintele Ungariei, Viktor Orban, i-a trimis lui Vladimir Putin o scrisoare prin care îl felicită oficial pentru obținerea unui nou mandat la conducerea Rusiei. Premierul maghiar crede că rezultatul votului arată „încrederea” rușilor în liderul de la Kremlin.

Trimiterea unei scrisori oficiale de felicitare a unui șef de stat după alegeri câștigate este o cutumă veche, însă Viktor Orban nu s-a grăbit să o trimită după alegerile încheiate duminică, 17 martie.

Premierul maghiar a lăudat și relațiile strânse între Ungaria și Rusia care „se bazează pe respect reciproc, permițând discutarea unor probleme importante chiar și în actuala situație geopolitică foarte dificilă”, potrivit G4Media.

La polul opus, președintele Germaniei a refuzat să-i trimită o scrisoare de felicitare lui Putin.

Comisia Electorală Centrală din Rusia a confirmat victoria lui Putin cu 87,28% din voturi, menționând „legitimitatea sa incontestabilă”. Liderii occidentali au contestat însă în masă legitimitatea votului, iar ministra Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, a declarat că alegerile din Rusia „nu au fost nici corecte, nici democratice, nici libere”.

Ți-a plăcut articolul?

Vrem să producem mai multe, însă avem nevoie de susținerea ta. Orice donație contează pentru jurnalismul independent

Articol complet pe Ziare.com - International