SUA: Mai multe ONG-uri acuza ca unor migrante dintr-un centru de detentie li s-au facut operatii abuzive de inlaturare a uterelor

Mai multe organizatii neguvernamentale au depus plangere la administratia americana si au denuntat luni un numar important de histerectomii practicate asupra migrantelor dintr-un centru de detentie din Georgia, in SUA, relateaza AFP.

O infirmiera a stabilimentului este cea care a informat ONG-urile in legatura cu aceste practici care s-ar derula in Centrul Privat de Detentie din Georgia, unde unele femei sunt inchise de catre US Immigration and Customs Enforcement (ICE), o agentie de politie vamala si de control al frontierelor a Departamentului de Securitate Interna al SUA.

“Cand m-am intalnit cu toate aceste femei care au fost supuse acestei interventii chirurgicale, mi-am spus ca totul seamana cu un lagar de concentrare experimental. Ca si cum ar face experiente asupra corpurilor noastre”, a spus o detinuta intervievata de Project South, unul dintre ONG-urile care au depus plangerea.

Infirmiera “lansatoare de alerta” a povestit ca mai multe femei i-au spus ca ele nu inteleg de ce au fost supuse unei histerectomii, o operatie care implica inlaturarea totala a uterului sau a unei parti a acestuia.

“Mai multe detinute mi-au spus ca s-au dus la medic si au fost supuse unor histerectomii fara sa fie informate” in prealabil, a afirmat ea.

Potrivit aceleiasi surse, a existat in mod special un medic care “practica histerectomii aproape asupra tuturor”.

ONG-urile Project South, Georgia Detention Watch, Georgia Latino Alliance for Human Rights si South Georgia Immigrant Support Network sunt cele care au inaintat plangerea, depusa in numele migrantelor inchise si a infirmierei care a facut dezvaluirile.

Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *