Statul Islamic le cere adeptilor sa atace occidentali si conducte petroliere in Arabia Saudita

Un purtator de cuvant al Statului Islamic (SI) le-a cerut adeptilor gruparii jihadiste sa atace occidentali, conducte petroliere si infrastructura economica in Arabia Saudita, transmite Reuters.

‘Tintele sunt numeroase… Incepeti prin a lovi si distruge conducte de petrol, fabrici si instalatii care sunt surse (de venit) ale guvernului tiran’, a afirmat purtatorul de cuvant Abu Hamza al-Muhajir, intr-un discurs inregistrat pe canalul de Telegram al gruparii jihadiste.

Purtatorul de cuvant a spus ca regatul saudit a sprijinit normalizarea relatiilor cu Israel deschizandu-si spatiul aerian pentru zboruri israeliene catre state vecine din Golf.

Amenintarile intervin intr-un moment in care Bahreinul s-a alaturat Emiratelor Arabe Unite in ce priveste normalizarea relatiilor cu Israel.

Arabia Saudita, cel mai mare exportator de petrol si pe teritoriul careia se afla locurile sfinte ale islamului, a subliniat necesitatea intensificarii eforturilor spre a se ajunge la un acord de pace durabil si sustenabil intre palestinieni si israelieni.

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *