O regiune din Italia vrea sa elimine carantina pentru turistii vaccinati. “In caz contrar, riscam sa pierdem nenumarati oaspeti”

Regiunea Veneto, din nordul Italiei, face presiuni asupra guvernului de la Roma sa ridice carantina pentru strainii vaccinati care viziteaza zona in calitate de turisti, relateaza APA miercuri.

“In caz contrar, riscam sa pierdem nenumarati oaspeti. Nu mai putem astepta. Turismul este motorul economic al regiunii noastre. 68% dintre turistii nostri sunt straini”, a declarat presedintele regiunii Veneto, Luca Zaia, potrivit presei locale.

“In legatura cu turismul, problema carantinei ar trebui sa fie reconsiderata imediat. Un turist strain care este vaccinat nu ar trebui sa fie supus unei carantine”, a spus Zaia.

Cetatenii din UE care doresc sa calatoreasca in Italia trebuie sa prezinte un test de coronavirus negativ si in plus trebuie sa ramana in carantina timp de cinci zile. La finalul carantinei obligatorii la domiciliu, trebuie efectuat un alt test COVID. Masura este valabila pana la 30 aprilie.

Turismul a generat 18 miliarde de euro in Veneto in anul de dinaintea epidemiei. In 2019, regiunea a raportat 48 de milioane de innoptari, relateaza APA.

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *