Le Figaro: Franta va ajuta cu cateva miliarde de euro operatorul feroviar SNCF pentru a supravietui crizei provocate de pandemie

Franta va ajuta compania publica de cai ferate (SNCF) sa supravietuiasca crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19) furnizandu-i cateva miliarde de euro, a declarat joi ministrul Transporturilor, Jean-Baptiste Djebbari, transmite Reuters.

Guvernul va ajuta compania printr-o majorare de capital sau prin rascumparari suplimentare de actiuni, a afirmat Djebbari pentru publicatia franceza Le Figaro.

“SNCF nu are probleme cu fluxul de numerar. Totusi, statul o va ajuta cu cateva miliarde de euro”, a explicat ministrul Transporturilor.

Acesta a adaugat ca Executivul se asteapta in schimb de la SNCF la “un nivel ridicat al performantelor economice, sociale si de mediu”.

Separat, Djebbari a declarat la postul de radio France Info ca statul intentioneaza sa extinda transportul feroviar in Franta.

“Aproximativ 9% din bunuri sunt transportate pe caile ferate si vrem sa dublam acest procent la 18% pana in 2030”, a precizat ministrul Transporturilor.

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *