Doi antivaccinisti din Italia au atacat cu cocktailuri Molotov un centru de vaccinare: “Daca vrem sa distrugem inamicul, trebuie sa folosim aceeasi arma” VIDEO

Politia din Italia a arestat doi antivaccinisti dupa ce acestia au aruncat cu bombe incendiare intr-un centru de vaccinare din orasul Brescia, scrie Euronews. Inaintea atacului, unul dintre autori a scris pe Facebook ca “daca vrem sa distrugem inamicul, trebuie sa folosim aceeasi arma – frica”.

Doua cocktailuri Molotov au fost aruncate pe 3 aprilie asupra unui centru de vaccinare din nordul Italiei, provocand incendierea a doua pavilioane.

Suspectii, in varsta de 51, respectiv 52 de ani, au fost arestati si pusi sub acuzare pentru infractiuni legate de terorism, fiind suspectati de posesie si folosirea unor dispozitive explozive si a unor “arme de razboi“.

[embedded content]

Conform autoritatilor, nimeni nu a fost ranit in atac. Totodata, desi o fatada a centrului a suferit mai multe daune, focul nu s-a raspandit la sistemul electric.

“Fault” in Italia dupa ce 30.000 de fani ai lui Inter au sarbatorit castigarea titlului fara sa respecte masurile de protectie. Reactia clubului


Cei doi atacatori s-au identificat ca fiind membri ai miscarii antivacciniste “No Vax” si au incercat sa saboteze eforturile de vaccinare cu scopul de a “alimenta climatul de nesiguranta”. Antivaccinistii, care provin din orasul Brescia din Lombardia, au fost arestati dupa o investigatie cu imagini surprinse de camerele de supraveghere si interceptari telefonice.

Cu putin timp inainte de atac, unul dintre cei doi atacatori a scris pe pagina de Facebook “Daca vrem sa distrugem inamicul, trebuie sa folosim aceeasi arma -frica- iar teama lor ne va uni. Nu exista alte solutii”.

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *