Conflictul din Nagorno-Karabah: Armenia doreste sa consolideze cooperarea militara cu Moscova

Premierul armean Nikol Pashinyan s-a declarat sambata, 21 noiembrie, optimist cu privire la viitorul cooperarii militare intre Erevan si Moscova, dupa infrangerea militara a tarii sale in conflictul din regiunea Nagorno-Karabah cu fortele azere, transmite AFP.

“Speram ca vom putea consolida cooperarea cu Rusia nu doar in domeniul securitatii, ci si cooperarea militara si tehnica”, a declarat Pashinyan, in timpul unei intrevederi la Erevan cu ministrul rus al apararii Serghei Soigu.

“Evident, a existat o perioada dificila inainte de razboi, dar situatia de astazi este chiar mai dificila”, a adaugat seful executivului armean.

La 9 noiembrie, Armenia si Azerbaidjanul au incheiat, cu medierea Rusiei, un acord de incetare a focului in Nagorno-Karabah, dupa sase saptamani de confruntari violente. Azerbaidjanul a recuperat astfel zone pe care nu le mai controla de trei decenii.

Acordul de incetare a focului a pus capat actiunii militare in Nagorno-Karabah si in jurul sau, enclava fiind recunoscuta pe plan international ca parte a Azerbaidjanului, dar populata majoritar de etnici armeni.

CITESTE SI:

Razboiul din Nagorno-Karabah a aratat vulnerabilitatea Armatei ruse, depasita tehnologic pana si de Turcia

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *