China anunta primul caz de coronavirus in Wuhan dupa mai mult de o luna

Comisia Nationala de Sanatate a Chinei a anuntat 14 noi cazuri de coronavirus, cel mai mare numar inregistrat din 28 aprilie, inclusiv un caz in Wuhan, unde nu mai fusese confirmata o imbolnavire de mai mult de o luna.

Dupa ce joi China calificase toate regiunile ca fiind cu risc scazut de imbolnavire, noile cazuri anuntate duminica reprezinta un salt fata de cazul unic inregistrat cu o zi in urma. La originea acestei cresteri a imbolnavirilor se afla 11 persoane diagnosticate in orasul Shulan din provicinia Jilin, situata in nord-estul Chinei.

Oficialii din Jilin au ridicat duminica nivelul de risc in Shulan de la mediu la ridicat, in conditiile in care nivelul mediu fusese stabilit dupa ce o femeie a fost confirmata cu coronavirus in 7 mai. Cele 11 cazuri anuntate duminica sunt membri ai familiei ei sau persoane care au intrat in contact cu ea sau cu familia.

Noul caz din Wuhan, primul raportat in epicentrul epidemiei din data de 3 aprilie, a fost asimptomatic. Alte doua cazuri confirmate sunt importate.

Nu au fost anuntate noi decese. Nmarul total de cazuri de coronavirus in China a ajuns la 82.901, iar numarul deceselor este 4.633.

Citeste si:

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *