Angela Merkel: “Germania se afla in al treilea val al pandemiei. Nu ne putem permite urcusuri si coborasuri”

Cancelarul Angela Merkel le-a spus marti, 23 februarie, parlamentarilor din cadrul partidul ei conservator ca Germania se afla intr-un al treilea val al pandemiei de coronavirus, relateaza Reuters, care citeaza doua surse care au participat la intalnire.

“Acum suntem in al treilea val”, a afirmat ea potrivit surselor citate, avertizand ca orice relaxare a restrictiilor introduse la sfarsitul anului trecut si prelungite pana la 7 martie trebuie sa se faca cu atentie si treptat.

Inchiderea tuturor afacerilor neesentiale si controalele la frontiera cu Austria si Republica Ceha, unde au fost depistate focare legate de o tulpina mai infectioasa a virusului, au ajutat Germania sa reduca numarul de infectari zilnice cu COVID-19.

Dar o vaccinare lenta si riscul de focare majore de variante cu raspandire rapida deja identificate in Germania ar putea afecta orice reducere a restrictiilor.

“Nu ne putem permite urcusuri si coborasuri”, le-a spus Merkel participantilor, sugerand ca doreste ca orice revenire la viata normala sa fie facuta cu atentie pentru a evita reintroducerea unor restrictii daca se va inregistra o crestere a cazurilor de infectii.

Ea a adaugat ca daca testele rapide vor deveni mai disponibile si va creste capacitatea de testare revenirea la normalitate ar putea fi mai durabila, au mentionat sursele citate.

Citeste si:

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *