Printr-o miscare socio-financiară surpriză, Washington-ul realizează blocarea lui Putin de a pune mâna pe Ucraina

Un nou proiect de hotărâre, care a fost propus în Camera Reprezentanților de la Washington, are ca scop întărirea securității și capacității de apărare a Ucrainei în fața agresiunii Rusiei. Actul înaintat de republicani solicită să desemneze Ucraina ca un stat membru ”NATO plus”, precum și să acorde un ajutor financiar pentru Kiev, de 200 de milioane de dolari de către Statele Unite.

Acest proiect denumit ”Garantarea autonomiei ucrainene prin consolidarea capacității sale de apărare” ( Guaranteeing Ukrainian Autonomy by Reinforcing its Defense Act -GUARD), este semnat de mai mulți republicani de top, care dețin funcții importante în comitetele din domeniul Afacerilor Externe, Apărării și Serviciilor de Informații, potrivit The Hill.

În contextul politic din zonă, inițiativa vine în perioada când Occidentul are o serie de întâlniri cu Rusia în această săptămână, pentru a discuta despre comasarea trupelor Moscovei de la granița cu Ucraina și securitatea din Europa.

Cu ajutorul propunerii republicanilor din Statele Unite, se oferă Ucrainei un ajutor în valoare de 200 de milioane de dolari, pentru a-și consolida capacitatea de apărare, în special pentru finanțarea în domeniul apărării aeriene și a dezvoltării flotei maritime.

Vocea Americii a anunțat că documentul propus în Camera Reprezenților de la Washington sugerează că statutul de membru ”NATO plus” pentru Ucraina, ar fi echivalent cu cel al Japoniei și Coreei de Sud, care nu fac parte din NATO, dar sunt considerate ca state partenere a alianței.

În opinia sa, ”Președintele Rusiei, Vladimir Purin trebuie să ia notă de faptul că Congresul

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *