În anul 2022, România va avea o nouă Lege a Educației

Ministrul Sorin Cămpeanu  a anunţat că România va avea o nouă Lege a Educației. în cadrul noii legi, printre componente se vor regăsi:

-burse atractive pentru elevi, atribuite după criterii clare „care să nu se mai schimbe de la an la an”,  -facilități, inclusiv bănești, pentru prevenirea abandonului școlar,

-transport „cu adevărat gratuit”, educație pentru mediu.

În plus, ministrul anunță că elevii vor avea o „săptămână verde”, în care aceştia „să poată deprinde elemente ce țin de educația pentru mediu, în mediu natural, în natură, în afara școlii”.

Astfel, „ Competențele digitale, partea de digitalizare prin PNRR este o componentă extrem de importantă, dar până când vom fi capabili să asigurăm o predare online, fără pierderi pe niciun plan, va mai dura.

Educația pentru mediu este o componentă importantă. S-a lansat un raport în dezbatere publică până pe data de 11 februarie. În procesul de revizuire a curriculumului luăm serios în considerare introducerea în calendarul activităților școlare a unei săptămâni „verzi”. O „săptămână verde” în care elevii să poată deprinde elemente ce țin de educația pentru mediu, în mediu natural, în natură, în afara școlii. Așa cum este „Săptămâna altfel” acum.

„România educată” este un program care debutează. Va fi o nouă lege. Avem planurile-cadru pentru care ne-am angajat, pentru liceu să fie disponibile în septembrie 2023. În aceste planuri-cadru vor fi cuprinse toate acele solicitări ale societății, inclusiv educație pentru mediu. Educație pentru mediu care avea componente în ora de geografie, în ora de biologie,

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *