Au început înscrierile, pentru ediţia a IV-a, a programului de burse pentru cadrele didactice tinere

Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii a anunţat, înscrierile pentru ediţia a IV-a a programului Bursele ANIS de susţinere a cadrelor didactice universitare vor avea loc în perioada 1 – 18 septembrie, într-un comunicat transmis AGERPRES.

„Programul îşi propune susţinerea cadrelor didactice tinere în integrarea unor tehnologii noi şi a unor metode inovative de predare în programa universitară, precum şi introducerea de cursuri de tehnologie în facultăţi non-IT. Cu acoperire naţională şi burse de câte 5.000 de euro per proiect selectat, programul Bursele ANIS se adresează deopotrivă lectorilor şi asistenţilor universitari. Intervalul de depunere a proiectelor este 1-18 septembrie. Programul Bursele ANIS, lansat în urmă cu patru ani la iniţiativa asociaţiei, se adresează cadrelor didactice tinere care propun în curricula universitară tehnologii noi şi metode inovative de predare. Astfel, lectorii universitari trebuie să introducă un nou curs în anul universitar 2021/2022, să actualizeze un curs existent sau să introducă metode inovative de predare, iar asistenţii universitari pot propune soluţii pentru actualizarea laboratorului, cu acordul cadrului didactic titular. Pentru a fi eligibili, participanţii trebuie să aibă până în 40 de ani”, se menţionează în comunicat.

Iniţiatorii programului au avut în vedere, în acest an, cursurile propuse de cadrele didactice trebuie să se încadreze în domeniile: Big Data, Cyber Security, Inteligenţa Artificială, Machine Learning, FinTech, HealthTech, Blockchain, Tech for All. Candidaţii vor trece printr-un proces de evaluare preliminară, ulterior, cei selectaţi vor avea un interviu cu membrii comitetului de evaluare.

În acest context, primele trei ediţii ale programului

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *