UE analizează acordarea de sprijin pentru firmele în pericol de insolvenţă

Paolo Gentiloni comisarul european pentru pentru Economie, a declarat joi, ca   Uniunea Europeană analizează posibilitatea oferirii de ajutoare pentru companiile care trec printr-o perioadă dificilă din cauza pandemiei de coronavirus şi nu beneficiază de sprijin din partea guvernelor naţionale.

Germania şi Franţa, primele două economii ale blocului comunitar, au pledat luni pentru un fond de redresare în valoare de 500 de miliarde de euro, constituit prin emiterea de datorie comună prin împrumuturi atrase de pe pieţele financiare de către Comisia Europeană ”în numele UE”. Banii ar urma să fie alocaţi sub formă de finanţări de programe de la bugetul UE şi de ajutoare pentru sectoarele de activitate şi statele membre cele mai afectate de criza coronavirusului, a declarat acesta pentru cotidianul german Handelsblatt.

„Ne gândim să adăugăm un nou instrument la planul nostru de reconstrucţie: ajutoare pentru insolvenţă pentru companiile care nu primesc sprijin în ţara lor de origine”, a spus Gentiloni pentru cotidianul financiar german Handelsblatt şi alte patru publicaţii europene. „Acest lucru este important pentru lanţurile pan-europene care creează valoare adăugată, de exemplu pentru industria auto. Dacă un element din acest lanţ cedează, toate celelalte sunt afectate”, a adăugat comisarul european.

Iar cu privire la impactul pandemiei asupra vieţii de zi cu zi în UE, Gentiloni a avertizat: „va trebui să trăim cu pandemia timp de mai multe săptămâni, poate luni”. În aceste condiţii, vacanţa de vară „va fi foarte diferită de ceea ce eram obişnuiţi”. În aceste condiţii, UE trebuie să facă tot ce poate pentru a

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *