Preturile petrolului au crescut miercuri cu peste 4%, din cauza scaderii stocurilor in SUA si a impactului uraganului Sally

Preturile petrolului au crescut miercuri cu peste 4%, in urma scaderii stocurilor de titei si de benzina din Statele Unite si din cauza uraganului Sally, care a obligat producatorii sa opreasca productia offshore din zona Golfului Mexic, transmite Reuters.

Cotatia petrolului Brent a urcat cu 4,1%, la 42,17 dolari pe baril, in timp ce pretul petrolului american a avansat cu 4,8%, la 40,13 dolari pe baril.

Stocurile de petrol ale SUA au scazut saptamana trecuta cu 4,4 milioane de barili, la 496 milioane de barili, cel mai redus nivel atins din luna aprilie, potrivit datelor Administratiei pentru Informatii in Domeniul Energiei. Analistii anticipau o crestere de 1,3 milioane de barili.

Stocurile de benzina au scazut cu 400.000 de barili, de peste doua ori mai mult fata de estimari.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Preturile petrolului au crescut si din cauza uraganului Sally, care a trecut peste Golful Mexic ca un uragan de categoria a 2-a.

In Golful Mexic au fost inchise instalatii petroliere offshore producatoare a aproape 500.000 de barili de petrol pe zi, potrivit datelor Departamentului de Interne, aproximativ o treime din cele inchise din cauza uraganului Laura, care a avut loc in august.

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *