Ministerul Finantelor s-a imprumutat cu 1,64 miliarde de euro de la banci

Ministerul Finantelor a imprumutat, marti, de la banci, 1,64 miliarde euro, printr-o emisiune de obligatiuni de 700 milioane euro, scadenta in 2022, la o dobanda de 0,39% pe an.

La licitatie au participat 7 dealeri primari, cererea totala fiind de 1,96 miliarde euro, scrie Digi24.ro, care citeaza o stire Mediafax.

Din suma totala, bancile au oferit in cont propriu 1,87 miliarde euro si in contul clientilor 75 milioane de euro. Ofertele necompetitive s-au ridicat la 16,71 milioane euro.

In final, suma adjudecata a fost de 1,64 miliarde euro, din care bancile au acoperit in cont propriu 1,55 miliarde euro si 75 milioane euro in contul clientilor.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Randamentul pana la maturitate aferent pretului mediu de adjudecare a fost de 0,39% pe an, in conditiile in care rata cuponului era de 0,45%.

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *