Cum arata bugetul Primariei Capitalei pe 2021: suma colosala alocata pentru salarii. Scorul “meciului” investitii-subventii

Bucurestiul are o suma substantial mai ridicata alocata la capitolul investitii, potrivit bugetului propus pentru anul 2021 si supus dezbaterii publice.

Din totii banii pe care-i are la dispozitie PMB, 2,2 miliarde de lei sunt destinati investitiilor, in timp ce 2,247 miliarde de lei merg catre subventii.

“Alocam sume importante pentru investitii. 30% din buget (aproximativ 2,2 miliarde de lei) merge pentru cheltuieli de dezvoltare/investitii, in timp ce, conform executiei bugetare aferenta anului 2020, fosta administratie a avut doar 476 de milioane de lei drept cheltuieli de dezvoltare. Eliminam risipa. De la peste 200 de milioane de lei dati in 2019 pentru festivaluri si alte evenimente similare, vom avea in acest an doar cateva milioane de lei, pentru evenimentele de traditie ale Capitalei Platim datoriile. Facem curatenie in dezastrul lasat de fosta conducere a primariei si alocam circa 1 miliard de lei pentru plata vechilor datorii“, a scris Nicusor Dan pe Facebook.

Bugetul general pe 2021 al Primariei Capitalei are “in plan” venituri de 9,592 de miliarde de lei si cheltuieli de 9,645 miliarde de lei.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Dupa cele doua categorii mai sus mentionate, cheltuielile cu personalul “mananca” si ele destul de mult, astfel ca pe salarii se duc 1,896 de miliarde de lei.

In clasamentul cheltuielilor puse in dezbatere publica de PMB mai sunt si cheltuielile cu achizitiile de bunuri si servicii, care cumuleaza 1,731 miliarde de lei.

Gabriela Firea i-a lasat “mostenire” lui Nicusor Dan credite de aproape 168 de milioane de lei, care vin la pachet cu dobanzi de aproape 158 de milioane de lei.

Cu ce investitii se lauda Nicusor Dan
Dintre cele 2,2 miliarde de lei destinate investitiilor, se pare ca actualul edil a concentrat banii pe marile proiecte abandonate din diverse motive si pe problemele mari cu care se confrunta Bucurestiul.

Nicusor Dan isi propune sa modernizeze anul acesta 32 de kilometri din reteaua de termoficare a orasului, apoi sa investeasca 40 de milioane de lei in continuarea lucrarilor pentru Prelungirea Ghencea.

De asemenea, pasajul Doamna Ghica va mai inghiti si el vreo 39 de milioane de lei, dar asta pentru ca la o parte din cheltuieli

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *