Citu, dupa previziunile Moody's: inca platim factura celor trei ani de guvernare ticaloasa si iresponsabila

Voi face tot ce este posibil ca, la urmatoarele evaluari ale agentiilor de rating, Romania sa revina la perspectiva stabila sau chiar direct la pozitiv, a scris, sambata, pe pagina de Facebook, ministrul Finantelor Publice, Florin Citu.

“Dar nu este totul pierdut. Comunic zilnic cu investitorii si pietele internationale si le garantez ca voi continua sa administrez finantele romanilor cu precautie si responsabilitate. Acest lucru s-a vazut atunci cand am reusit sa imprumut sume record de pe pietele internationale la cele mai mici costuri de pana acum pentru Romania. In acelasi timp, apreciez ca toate agentiile de rating au facut o distinctie clara intre modul iresponsabil si ticalos prin care au fost administrate finantele publice de socialisti si modul precaut si responsabil pe care l-am implementat din noiembrie 2019.

Am inteles avertismentul agentiilor de rating. Le asigur ca vom continua exact pe drumul pe care am pornit. Iar pe romani ii asigur ca voi lua masurile necesare, in asa fel incat sa nu existe niciun fel de problema in finantarea deficitului si, implicit, plata facturilor statului la timp, chiar si in conditiile in care avem aceste aprecieri din partea agentiilor de rating. In plus, voi face tot ce este posibil ca, la urmatoarele evaluari ale agentiilor de rating, Romania sa revina la perspectiva stabila sau chiar direct la pozitiv”, a precizat Citu.

Ministrul de resort subliniaza faptul ca, in ultimii ani, finantele Romaniei au fost administrate “ingrozitor de prost”, in timp ce Legea pensiilor a trecut prin Parlament “fara niciun fel de sursa de finantare”.

La fel ca Stadard and Poor’s si Fitch agentia de rating Moody’s spune doua lucruri: finantele Romaniei au fost administrate ingrozitor de prost in ultimii ani de guvernele socialiste; legea pensiilor trecuta prin Parlament de Ciolacu si PSD fara niciun fel de sursa de finantare. Si Moody’s, la fel ca celelalte doua agentii de rating, foloseste legea pensiilor ca motiv principal pentru schimbarea perspectivei la negativ. Legea pensiilor adauga la cheltuieli in buget 10 miliarde lei in 2020 si 30 miliarde lei in 2021.

In ciuda eforturilor pe care le-am facut din noiembrie 2019 de a recastiga increderea investitorilor inca decontam ticalosiile si populismele aprobate fara discernamant in ultimii trei ani de socialistii lui Ciolacu. Acest lucru trebuie sa fie clar pentru toti romanii – inca platim factura celor trei ani de guvernare ticaloasa si iresponsabila. Daca Ciolacu si PSD ar fi fost mai responsabili Romania se imprumuta, astazi, cu

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *