De ce trebuie să ții cont atunci când te apuci să îți vopsești pereții

Finisarea pereților din casă cu vopsea nu are nevoie de cine știe ce talent, motiv pentru care poate fi destul de rapid abordată drept un proiect pe care să îl finalizezi singur. Pentru ca această etapă să îți reușească, este important ca suprafața pe care îți dorești să o reînnoiești să se afle într-o stare bună, fără pic de mucegai sau denivelări. În plus, trebuie să fie și curată cât și uscată, să aibă o culoare regulată și un grad scăzut de absorbție.

Ce trebuie să știi atunci când vrei să îți vopsești pereții: 1. Glet pentru porțiunile sfărâmicioase

Dacă peretele este umed, atunci se vor trata cauzele (una dintre soluții fiind izolarea lui).

„În cazul prezenţei mucegaiului, vor fi folosite produse antimucegai sau o soluţ ie compusă din clor şi apă (25% clor – n.r.). Dacă peretele este sfărâmicios, se recomandă regletuirea lui în totalitate sau doar pe porţiunile afectate. Micile fisuri existente trebuie astupate cu o tencuială de astupare (ipsos sau glet – n.r.), cu ajutorul unui şpaclu de 5 cm. După uscare, suprafaţa recondiţionată se şlefuieşte cu hârtie abrazivă fină“, declară meşterul zugrav Nicolae Florea.

Mai apoi, se astupă micile crăpături, prin despicarea lor cu un instrument cu vârful ascuțit și umplerea lor cu ipsos, peste care se aplică o bandă de îmbinare din fibră de sticlă. Se gletuiesc după cu un strat fin (de 1 mm grosime) de glet de finisaj.

2. Începe mereu de la tavan

Atunci când îți alegi vopseaua, reține faptul

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *