Modalitati de incasare a dividendelor la Nuclearelectrica si Transelectrica si a dobanzii la obligatiunile de la International Investment Bank

Pentru persoanele care sunt obisnuite cu bursa, indiferent ca investesc in actiuni sau obligatiuni, este perioada in care isi primesc remuneratia pentru banii plasati in astfel de titluri de valoare.

Fie ca e vorba de dividende – pentru proprietarii de actiuni, fie ca e vorba de dobanzi – pentru cei care detin obligatiuni, aceste forme de castig sunt anuntate de companii prin intermediul Depozitarului Central care face publice toate informatiile necesare pentru ca investitorii sa isi incaseze banii. Astazi avem trei astfel de anunturi.

Actionarii Nuclearelectrica

Depozitarul Central informeaza investitorii ca, in perioada 25 iunie 2020 – 25 iunie 2023, distribuie dividende pentru actionarii Societatea nationala Nuclearelectrica S.A.(simbol SNN). Emitentul va distribui actionarilor dividendele aferente anului 2019, utilizand serviciul national lansat de catre Depozitarul Central. Valoarea dividendului brut pe actiune este de 1,65306302 lei.

Actionarii care beneficiaza de dividende sunt cei inregistrati in registrul actionarilor emitentului, la data de 16 iunie 2020.

Plata dividendelor catre actionarii emitentului se efectueaza incepand cu data de 25.06.2020.

Actionarii care sunt clienti ai unui Participant la sistemul de compensare-decontare si registru al Depozitarului Central isi pot incasa dividendele prin intermediul acestuia.
Pentru actionarii care nu au cont deschis la un participant al sistemului RoClear, plata se face astfel:

– prin transfer bancar, in baza solicitarilor transmise de actionari; – in numerar, la ghiseele bancare ale BRD – GSG S.A. din intreaga tara.

Actionarii Transelectrica

Depozitarul Central informeaza investitorii ca, in perioada 25 iunie 2020 – 25 iunie 2023, distribuie dividende pentru actionarii C.N.T.E.E. Transelectrica S.A. (simbol TEL). Emitentul va distribui actionarilor dividende in temeiul HAGOA nr.5/28.04.2020, utilizand serviciul national lansat de catre Depozitarul Central.

Valoarea dividendului brut pe actiune este de 0,48 lei.
Actionarii care beneficiaza de dividende sunt cei inregistrati in registrul actionarilor emitentului, la data de 4 iunie 2020.

Plata dividendelor catre actionarii emitentului se efectueaza incepand cu data de 25 iunie 2020.

Actionarii care sunt clienti ai unui Participant la sistemul de compensare-decontare si registru al Depozitarului Central isi pot incasa dividendele prin intermediul acestuia.

Pentru actionarii care nu au cont deschis la un participant al sistemului RoClear, plata se face astfel:

– prin transfer bancar, in baza solicitarilor transmise de actionari – in numerar, la ghiseele bancare ale BRD Groupe Societe Generale SA din intreaga tara.

Detinatorii de obligatiuni International Investment Bank

Depozitarul Central informeaza investitorii ca, incepand cu data de 25 iunie 2020, distribuie sumele de bani aferente cuponului nr. 11 pentru obligatiunile emise de INTERNATIONAL INVESTMENT BANK (simbol IIB20).

Emitentul va plati obligatarilor

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *