Cum sa iti imbunatatesti performanta magazinului online in 2021 – 5 idei utile

Anul 2020 a fost unul senzational pentru piata de comert electronic din Romania, estimandu-se in prezent cresteri in jur de 40%. Insa nu toate magazinele online s-au bucurat de aceste cresteri in mod unitar. Au fost e-shop-uri care au excelat, care au decolat din punct de vedere al vanzarilor, dar si magazine online penalizate de clienti din diverse motive. Acestea din urma ori au avut cresteri mai mici decat potentialul real, ori chiar au inregistrat scaderi, caci clientii devin tot mai exigenti, iar concurenta este acerba mai ales pe anumite nise de e-commerce.

Mereu este loc de mai bine, asadar iata mai jos cateva idei utile cu privire la imbunatatirea performantei unui magazin online in 2021. Atentie, de aceste sfaturi pot beneficia chiar si e-shop-urile care au avut un an 2020 foarte bun, dar care in mod real au sansa de a creste mult mai accelerat, daca actioneaza eficient.

1. Alege o firma de gazduire web premium

Nu intamplator acesta este primul sfat pentru ca totul incepe cu gazduirea web. Fara servicii foarte bune pe partea de web hosting, totul poate fi compromis de la start. Desi este o chestiune simpla, de baza, multi antreprenori ignora importanta acestui aspect si isi pun singuri o piedica in calea cresterilor mai insemnate. Trecerea de la o firma de web hosting premium nu este nici complicata si nici scumpa, castigurile ulterioare putand sa fie extrem de consistente.

Pe scurt, este important sa lucrezi cu un partener de web hosting cu data center in Romania, atat timp cat ai un magazin online adresat clientilor locali. Ai nevoie de garantie de uptime de cel putin 99,9% (s-a validat aceasta promisiune in 2020?) si de viteze foarte mari de incarcare a paginilor web. Nu iti permiti sa ratezi vanzari din cauza gazduirii web! Poti avea pierderi pe care nici nu le constientizezi daca accepti o solutie de web hosting care nu este la cel mai inalt nivel.

Daca magazinul online are trafic ridicat, ai putea alege un server VPS sau un server dedicat. Aceste solutii sunt mai ieftine decat crezi, iar beneficiile vor asigura cale lina pentru cresterea vanzarilor pe termen scurt, mediu si lung. Nu uita ca gazduire web premium presupune si suport tehnic non stop, cu adevarat simplu de accesat in orice moment, serviciu furnizat de o echipa de specialisti gata mereu sa te ajute la nevoie. Riscurile nu merita asumate, deci alege inspirat!

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *