Politicile de sănătate reprezintă un avantaj pentru asigurătorii din vestul Europei, afectați de COVID-19

Când Ainara Fuertes, în vârstă de șase ani, suferea de o infecție a urechii la sfârșitul anului trecut, părinții ei au vrut să o ducă la o cameră de urgență la spitalul public local din suburbia din Madrid, Valdeolmos-Alalpardo.
Din cauza pandemiei de coronavirus, spitalul a văzut pacienți non-COVID doar două zile pe săptămână, așa că au trebuit să se conformeze cu o consultație la distanță.

Ainara și-a revenit de atunci, dar părinții ei, Diana și Javier, au decis, ca și sute de mii de oameni din Europa de Vest, să se înscrie pentru asigurări private de sănătate pentru a completa acoperirea statului.

„Spitalul de care depindem este copleșit de pacienții cu COVID și vrem să avem mai multe opțiuni”, a spus Diana, în vârstă de 40 de ani.

Numai în Spania, aproape 470.000 de persoane s-au înscris anul trecut la asigurările de sănătate, o creștere de 47% față de 2019.
În vecinătatea Portugaliei, Pedro Leitao, în vârstă de 44 de ani, a încheiat o asigurare de sănătate privată pentru mama sa în vârstă de 84 de ani, care a suferit sângerări interne în noiembrie anul trecut și a fost dusă la o cameră de urgență non-COVID, înghesuită la un spital public din Lisabona.

„Spitalele publice sunt supraaglomerate … și riscul de infecție în camera de urgență este enorm”, a spus el. „Aș fi iresponsabil dacă nu aș cumpăra asigurări de sănătate pentru mama mea”.

Frank Calderon, șeful diviziei de sănătate a celui mai mare asigurător spaniol Mapfre,

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *