Plănuiești o vacanță în Egipt? Iată câteva sfaturi utile de călătorie

Egiptul este o țară fascinantă, încărcată de istorie și plină de atracții. Este cu siguranță un loc pe care merită să îl vizitezi dacă îți dorești să îmbini relaxarea cu experiențele inedite. După primele zile petrecute pe tărâmul faraonilor vei înțelege de unde vine fascinația scriitoarei Agatha Christie pentru Egipt, pe care îl descria drept „un vis încântător”.

Remarcându-se prin numeroasele obiective istorice, Egiptul reprezintă o destinație preferată de turiștii dornici să descopere cultura fascinantă a civilizației egiptene antice.

Înainte să vizitezi Egiptul, ar fi bine să faci o documentare temeinică și să fii pregătit pentru situații mai puțin obișnuite sau chiar bizare, mai ales dacă ți-ai propus să îți organizezi sejurul de unul singur, fără a opta pentru varianta unui resort. Iată câteva sfaturi de călătorie pe care ar trebui să le aprofundezi înainte de a porni în aventura prin Egipt.

 

Informează-te despre obținerea vizei și încheierea unei asigurări medicale de călătorie

Pentru a intra în Egipt poți obține viza la intrarea în aeroporturile egiptene, iar contravaloarea acesteia, de aproximativ 25 de dolari, poate fi achitată pe loc. De asemenea, există posibilitatea de a o obține și de la sediul Ambasadei Arabe Egipt în România, iar începând din 2018 se poate aplica și online pentru viză.

Dincolo de riscurile asociate oricărei călătorii, Egiptul se confruntă și cu amenințarea terorismului, de aceea o asigurare de calatorie este necesară pentru a minimiza efectele unor eventualele neplăceri și a te bucura pe deplin de vacanță. În general găsești oferte pentru

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *