În 2022 se speră, să se circule pe încă 80 de kilometri de autostradă în Romănia

Autostrăzile din prezent în peste zece secțiuni sunt în lucru în România. Atunci când vor fi gata, acestea vor mări numărul de kilometri de autostrăzi cu încă 600. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, speră ca în 2022 să se circule pe încă 80 de kilometri de autostradă.

În contextul executărilor, majoritatea tronsoanelor în lucru au termen de finalizare 2022-2023, însă sunt și câteva secțiuni care vor fi gata în 2025. Astfel, stagiul autostrăzilor din România care sunt în lucru și cine sunt constructorii.

Din Autostrada A7 (Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Pașcani-Suceava-Siret), care străbate Moldova de la nord la sud fiind unul dintre cele mai importante proiecte rutiere din România, tronsonul Pașcani-Suceava-Siret are termen de finalizare în 2022.

Din punct de vedere al date lor furnizate de Ministerului Transporturilor, ca răspuns la o solicitare a deputatului PNL Sebastian Burduja, situaţia arată astfel:

-Autostrada Pașcani-Suceava-Siret Data începerii: octombrie 2020 Data finalizării: octombrie 2022 lungime totală: 118 km Antreprenor: Search Corporation Srl • Egis Romania S.A • Egis International Sas. Au fost obținute certificatele de urbanism emise de către Consiliile județene Suceava, lași și Botoșani În prezent, prestatorul a inițiat campania de realizare a investigațiilor de teren (investigații geotehnice, ridicare topografică, etc) Autostrada București-Brașov tronson Ploiești-Brașov lungime totală: 97,3 km ​​​Data începerii: 2021 Data finalizării: 2023 Antreprenor: Sc Consitrans S. R. L. A fost semnat contractul de achiziții Completare/Revizuire Studiu de Fezabilitate, elaborare Proiect Tehnic pentru „Autostrada București – Brașov, tronson Ploiești – Brașov”, în cadrul căruia se realizează documentația „Analiza Multicriteriala de Traseu

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *