Companiile aeriene caută salvarea în deschiderea transatlantică

Măsurile diplomatice pentru a ușura călătoriile aeriene transatlantice ar putea declanșa o concurență acerbă pentru a atrage pasagerii înapoi în avioanele aproape goale, într-un moment în care companiile aeriene care se clatină își pot permite războiul de prețuri pe cea mai bogată piață a aviației din lume.

Discuțiile dintre Bruxelles și Washington privind reluarea călătoriilor în masă pentru turiștii vaccinați au ridicat speranța unei reveniri de vară – susținută în continuare de noile propuneri de redeschidere a UE.

Companiile aeriene sunt disperate să audă vești bune după un an de blocaje COVID-19, care i-au împins pe mulți în pragul colapsului sau în brațele guvernelor.

Statele Unite se vor redeschide către europeni în „o chestiune de următoarele două sau trei săptămâni”, a prezis săptămâna trecută Carsten Spohr, director executiv al Lufthansa.
Însă șeful companiei aeriene germane a avertizat, de asemenea, împotriva oricărei curse de jos în ceea ce privește tarifele.

„Atlanticul de Nord este istoric cea mai disciplinată regiune de trafic”, a spus Spohr investitorilor. „Mă aștept ca această disciplină să predomine”.

United Airlines, American Airlines și Delta Air Lines au adăugat rute de vară în țări precum Islanda și Grecia care intenționează să primească călătorii vaccinați.

Consumatorii manifestă un anumit interes.
Air France-KLM a declarat că vânzările SUA au revenit la viață luna trecută, după ce președintele francez Emmanuel Macron a anunțat că restricțiile ar putea fi ușurate pentru americanii vaccinați – și din nou când UE a confirmat discuțiile cu Washingtonul.

Air France adaugă un serviciu Paris-Denver,

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *