Venitul Huawei aferent anului 2020 crește, în ciuda sancțiunilor Statelor Unite ale Americii

Huawei Technologies a înregistrat o ușoară creștere a veniturilor și a profitului în 2020, în conformitate cu așteptările sale, a declarat marți președintele său, chiar dacă Washingtonul a întărit sancțiunile împotriva producătorului chinez de echipamente de telecomunicații.

Compania a fost plasată pe o listă neagră de export de către fostul președinte american Donald Trump în 2019 și i s-a interzis accesul la tehnologia critică de origine americană, afectându-i capacitatea de a proiecta propriile cipuri și componente sursă de la furnizori externi.

Huawei a negat în mod repetat că prezintă un risc de securitate.

“Huawei s-a confruntat cu dificultăți extraordinare anul trecut”, a declarat președintele Ken Hu la evenimentul din industrie Mobile World Congress Shanghai.
„Operațiunile au fost relativ stabile și în conformitate cu îndrumările noastre, înregistrând o ușoară creștere a veniturilor și a profitului.”

La începutul acestei luni, fondatorul și directorul executiv al companiei, Ren Zhengfei, a spus că speră că administrația Biden va „purta o politică deschisă” față de firmele americane care fac afaceri cu Huawei în primele sale comentarii către mass-media din aproximativ un an.

China a cheltuit până acum peste 260 de miliarde de yuani (40,27 miliarde de dolari) în construirea rețelei 5G, a declarat marți un oficial al Ministerului Informației și Tehnologiei Informației.

Huawei a dezvăluit luni noul său telefon pliabil 5G Mate X2, care va utiliza procesorul proprietar Kirin al companiei.

Deși cu cel mai ieftin model începând de la 17.999 de yuani (2.788 dolari), telefonul nu este poziționat pentru a provoca

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *