UE caută investiții mai mari din Taiwan, deoarece deficitul de cipuri se agravează

Uniunea Europeană încearcă să încurajeze investiții mai mari din Taiwan, în special către firmele sale de semiconductoare, a declarat marți diplomatul de vârf al blocului din Taipei, pe fondul unei penurii globale de cipuri care a afectat producătorii de automobile precum Volkswagen.

Puterea tehnologică Taiwan, care găzduiește companii precum Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd, a devenit punctul central al eforturilor pentru a rezolva acest deficit, al cărui impact se simte acum și în electronica de consum.

Ministrul german al economiei, Peter Altmaier, a scris guvernului din Taiwan anul acesta cerând ajutor pentru a ușura aprovizionarea cu cipuri strânse, iar Europa încurajează și mai multă producție de cipuri acasă.

Filip Grzegorzewski, ambasadorul de facto al UE în Taiwan, a declarat reporterilor că vor organiza un alt forum de investiții în cursul acestui an pentru a vinde blocul ca destinație de investiții.
„Vrem să organizăm o altă rundă a forumului european de investiții în toamnă, cu accent pe lanțurile de aprovizionare globale, accentul pe digital și accentul pe semiconductori”, a spus el.

„Sunt sigur că va fi o modalitate pentru noi de a prezenta oportunități pentru Taiwan de a ajunge în Europa și de a fi mai prezenți în Europa.”

Taiwan este o parte esențială a lanțurilor de aprovizionare globale și un partener comercial important al UE, a spus Grzegorzewski.

„Trebuie să ne asigurăm acum că Taiwanul își folosește activele bine … Taiwan are mai mult decât TSMC de oferit. Există alte companii excelente de semiconductori în Taiwan”, a spus

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *